Pedicure behandeling Basis

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit: een instrumentele behandeling  voor het verzorgen van de huid , nagels en behandelen van voetproblemen.

 

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Personen die veel lopen of zwaar werk verrichten hebben als natuurlijke bescherming eelt vorming. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten. Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en  gaat pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns. De Medisch Pedicure kan dit terugbrengen naar een normale dikte. Eventuele likdoorns worden verwijderd. Ook kan eelt ontstaan door verkeerd schoeisel. Te kleine maar ook te wijde schoenen kunnen hiervan de oorzaak zijn.

 

Schimmelnagels

Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze zich langzaam uitbreiden.  De Medisch Pedicure kan naast het gebruik van schimmeldodende middelen een ondersteunende behandeling geven. De dikke nagel kan dunner gemaakt worden wat de genezing bevordert. Ook is het mogelijk om het “zieke” gedeelte van de nagels weg te frezen en op te vullen met een gel (kunst) nagel.

Ingroeiende nagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels is druk door slecht passende schoenen, het verkeerd - te kort - knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Als de nagel te kort wordt geknipt geeft dat schijnbaar een verlichting vanwege drukvermindering. Maar meestal zijn dan de gevolgen erger dan de kwaal. Het zachte gedeelte van de teen top kan zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint.  De Medisch Pedicure kan er  met de juiste instrumenten en medicamenten  voor zorgen dat de nagel op de juiste manier  drukvrij komt te liggen. Verder zijn er diverse technieken voorhanden, zoals verschillende soorten nagelbeugels en de Arkada techniek om herhaling van ingroeien te voorkomen en de nagelgroei te reguleren.

 

Kloven

Likdoorns

Voetwratten

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is.
Deze inscheuringen van enkele millimeters tot centimeters lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid .Aan de hiel ontstaan kloven wanneer de huid extra droog is, meestal in combinatie met overmatige eeltvorming. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. In dit stadium is het een  behoorlijk pijnlijke aandoening. Bij het behandelen van kloven wordt zoveel mogelijk overmatig eelt verwijderd,  voornamelijk de randjes eelt van de kloven. Dit is belangrijk om het herstel  van de huid te bevorderen. Pas dan is genezing  goed mogelijk.

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is vaak een pijnlijke eeltplek op een klein gebied van de huid.  Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door  druk van buitenaf op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt,  in de vorm van een kegel. Door deze vorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Een Medisch Pedicure kan deze likdoorn pijnloos verwijderen. Likdoorns komen veelal voor op de kleine teen, tussen de tenen of op de bal van de voet .Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, dan is het mogelijk dat zich op den duur weer een likdoorn vormt.

 Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende
uitgroeisels van de huid.  Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening en zijn zeer besmettelijk.
Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.  De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Wratten kunnen  op den duur vanzelf verdwijnen, hoewel dit soms jaren kan duren.  Er zijn verschillende behandel methodes voor wratten mogelijk.